В Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів!

Дата: 26.11.2022 14:00
Кількість переглядів: 215

День пам’яті жертв Голодоморів відзначають щороку в четверту суботу листопада на підставі Указу Президента України від 26.11.1998 №1310-98.

Українці у ХХ сторіччі пережили три голодомори: масові штучні голоди 1921-1923рр. та 1946-1947рр. і наймасштабніший голод 1932-1933рр. - саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. 

Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбуватиметься під час повномасштабної війни ₚосії проти України. Знову проти українців ₚосіяни застосовують геноцидні практики. Адже ₚосія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю.

У Міністерстві культури та інформаційної політики опублікували відео про акцію "Запали свічку".

"Закликаємо українців по всьому світу і громадян інших країн засвітити вогники у вікнах як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися"пише Міністерство культури та інформаційної політики України на своїй сторінці Facebook.

Тож, долучайтесь до Загальноукраїнської акції "Запали свічку" та Загальнонаціональної хвилини мовчання. Ввечері, 26 листопада, о 16:00 запаліть вогник у вікні як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування